Állatorvosi rendelő - Hajdúnánás


Rendelési időDélelőttDélután
Hétfő9-1016-18
Kedd-16-18
Szerda-16-18
Csütörtök9-1016-18
Péntek-16-18
Szombat9-10-

A hónap utolsó szombatján nincs rendelés!

 
+36 30 5252 995
4080 Hajdúnánás, Irányi u. 23.
Állatorvos logó

OLTÁSOK


KUTYÁKNAK

Parvo-oltás

A parvovírus okozta gyomor-bélgyulladás elleni védelmet ad, mely leginkább az 1 éves kor alatti kölyköket veszélyezteti. Sokszor hirtelen jelentkező étvágytalanság, hányás, hasmenés jellemzi, gyors kiszáradást eredményezve, mely elhulláshoz vezethet. Gyógyítása hosszas és türelmes kezelést, infúziózást igényel. Az egy évig tartó védettség eléréséhez 2 oltás szükséges 2-3 hetes időközzel.


Kombinált oltás

5 betegség elleni védelmet nyújt, köztük a parvovírus, szopornyicavírus, parainfluenza vírusa, májgyulladás vírusa, valamint egy Leptospirózis nevű kórokozó ellen is véd, melyet főként patkányok, rágcsálók terjesztenek. Két oltás szükséges az éves védettség eléréséhez, majd évenkénti egy ismétlő oltás ajánlott.


Veszettség oltás

Az egyetlen kötelező oltás a 3 hónapot betöltött kutyák részére , mely egyes vadon élő emlős állatok( főként róka) által fenntartott és hordozott gyógyíthatatlan veszettség megbetegés ellen véd. Az első évben 2 oltás szükséges 6 hónapos időközzel, majd évenkénti újraoltás. A harmadik oltás már lehet veszettség-kombinált oltás is( ld. lent).


Veszettség+kombinált oltás

Két oltás egy oltásban. Két beadott veszettségoltást követően adható rendelet szerint, így pénzt és egy plusz oltást takarít meg az ember, ha egyébként is évente megkapta az oltásokat a kedvenc.


Lyme-oltás

Emberekhez hasonlóan kutyáknál is előforduló kullancs által terjesztett betegség.


Babesia-oltás

Szintén kullancsok terjesztik, egyes fertőzött területeken tömeges lehet a fertőzés, mely gyengeséget, bágyadtságot, lázat és jellegzetesen vöröses-barnás vizeletet eredményez. Minél korábbi kezelést igényel.


Bőrgombásodás elleni oltás

Microsporum canis a kórokozó, mely kör alakú szőrhullást okoz akár egész testre kiterejdően is, de viszketéssel nem jár.


Ivarzást felfüggesztő oltás

Ld. az Ivartalanítás címszó alatt részletesen.MACSKÁKNAK

Kombinált oltás

Parvovírus okozta bélgyulladás (ld kutya), Herpes és calicivírusok okozta köhögéssel, pruszköléssel, orrfolyással és sokszor kötőhártya-gyulladással járó megbetegedések elleni védelmet nyújtó oltás. Súlyos szövődményei, mint pl. a tüdőgyulladás megelőzhetőek az oltással. Első évben 2 oltás szükséges a védettség kialakulásához 3-4 hetes időközzel, majd évenkénti ismétlő oltás ajánlott.


Veszettség oltás

Nem kötelező, de kerti, eljárkáló macskáknak ajánlott legalább két évenként.


Leukózis


Fertőző-hashártyagyulladás (FIP) oltásNYUSZIKNAK

Myxomatózis oltás

Szúnyogok által terjesztett vírusos megbetegedés, a szúrások helyén göbök képződnek és gyors legyengüléshez, elhulláshoz vezet. Évenkénti oltás szükséges a megelőzéséhez még tavasszal, a szúnyoginvázió előtt.GÖRÉNYEKNEK

Szopornyica oltás

Önmagában vagy kombinált oltásként.


4080 Hajdúnánás, Irányi utca 23. I +36 30 5252 995 I Minden jog fenntartva 2012-2020